|
רוטב צדפות
|
|
שם לועזי : Oyster Sauce
רוטב צדפות הוא אחד מהרטבים הפופולרים ביותר במטבח הסיני התאילנדי והפיליפיני. זהו רוטב כהה וסמיך שעשוי ממיצוי של צדפות ועוד חומרי טעם ומלחים, ונחשב רוטב "ממליח" כלומר בעל רמת מליחות גבוהה. רוטב הצדפות נחשב רוטב קלאסי להקפצה של נודלס וירקות ומהווה את אחד הטעמים המרכזיים במנות מוקפצות מהמטבח האסיאתי. על אף שהוא נחשב למרכיב שאינו כשר, כיום מורכבים מרבית מהרטבים בשוק משילוב של סוכר מלח קורנפלור ומעט תמצית בטעם צדפות- אם בכלל. בנוסף, ניתן כיום להשיג גם בארץ רטבי "צדפות" מצויינים וכשרים על בסיס דגים או אפילו רטבי צדפות צמחוניים על בסיס פטריות.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|